Vrstvení lněných ubrusů

Podzimní období láká k posezení s rodinou a přáteli doma v teple u rodinného krbu. To doprovází prostřený stůl plný dobrot a hlavně teplých jídel. Letní saláty střídají teplé polévky, krásně propečené maso, koláče právě vytažené z trouby, které provoní celý byt. Aspoň já mám podzim spojený s lahůdkami jako jsou vepřová pečeně, knedlík a skvělé zelí naší babičky.

Ať plánujeme oběd, večeři nebo rodinnou oslavu, pro dokonalou atmosféru je důležité vhodně prostřít stůl. Příjemné stolování je důležitá součást rodinného dění, kdy kromě jídla také konverzujeme a kolikrát se toho dovíme více, než za celý týden. Ze svého dětství si pamatuji rodinné oslavy, kdy se sjela naše velká rodina a trávila celý den u prostřeného stolu. My děti jsme různě odbíhaly a dospělí prodebatovali mnoho témat u skvělého jídla a pití. Tu atmosféru jsem zbožňovala.

Je proto důležité, aby se lidé sedící u jednoho stolu cítili dobře. Aby se jim od stolu nechtělo vstávat. Dnes, kdy se vrací tradiční textilní ubrusy, dominují lněné ubrusy nebo ubrusy ze 100% bavlny. Len je úžasný přírodní materiál, který má všestranné použití, praním neztrácí na kvalitě a vypadá stále skvěle. Naše babičky dbaly na to, aby byly ubrusy škrobené a pevné, my preferujeme spíše ležérní styl. Tak nám nevadí lehké pomačkání, které k tomu naopak patří. My vám doporučujeme takzvané vrstvení ubrusů. Spodní větší jednobarevný ubrus, který si lehce můžete ušít i doma a na něj ubrus v jiném odstínu či barvě nebo ubrus s motivem, který je právě aktuální. Pro toto období jsou ideální ubrusy s podzimními motivy. A aby se nemusely často měnit kvůli nějakému tomu kápnutí, je ideální použít prostírání. Těch můžeme mít několik sad a třeba je střídat.

A kdo je zručnější a rád tvoří, v příštím blogu vám poradíme, jak si vyrobit originální ubrus, který vám bude každý závidět. Vyrobíme si společně vánoční ubrus!

A teď už se jen usaďte, vezměte příbor a pusťte se do jídla! A nezapomeňte konverzovat!

 

Tento web používá soubory cookie.
Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb\r\n
Povolit vše