Vertikální zelená stěna

Rádi byste se obklopili zelení, ale nemáte na to doma dost místa? Příliš úzké okenní parapety snesou jen pár útlých květináčů? Nebo byste rádi zelený balkón, ale máte prostor jen tak tak na posezení?

Určitě jste už slyšeli mnohé o vertikálních zahradách, zelených a květinových stěnách. Vždyť je to trend posledních let a opravdu to stojí za to. Hodí se to totiž všude. Na stěnu balkónu, na plot, nebo na zeď v interiéru. Nezabírají prostor, vypadají úchvatně, ale mohou být i velmi praktické. Třeba takové bylinky, které se dají pěstovat v kuchyni. Vtip je v tom, že rostliny jsou řazené nad sebou, a proto zaberou minimum místa.

My pro vás máme řešení stejného principu, velmi jednoduché a efektní. Pro nadšence minimalismu a industriálního stylu přicházíme s novinkou obalů na květináče vyrobené z kovu, patinované a hlavně velmi originálně zpracované. Každý kus je unikát. Obaly v několika rozměrech a různých barvách. Žádný z nich není stejný. Pro ukotvení obalů jsou ideální jednoduché kulaté držáky, které se lehce připevní ke zdi dvěma šrouby.

Živé zelené stěny nabízejí doslova pastvu pro oči a používají se různé druhy konstrukcí, na které se květináče dají připevnit. Na balkoně můžete pěstovat okrasné i užitkové rostliny, dokonce i zeleninu nebo třeba jahody.

Doma zase vysadíte rostliny, které jsou blízké vašemu srdci, vaše oblíbené. I v malých limitovaných podmínkách můžou dobře prospívat.

Konstrukce pro svislou zahrádku může mít mnoho podob, mnohdy se montují na rošt ukotvený ve zdi, existují i jednoduché plastové sety složené z květináčů a z dílů, z nichž si sami sestavíte konstrukci, anebo závěsné kapsy z textilie, které jsou ale pro rostliny, kterým stačí malé množství půdy.

Vertikální pěstování je praktické, šetří místo, a hlavně je krásné a efektní. Kombinace převislých a vzpřímeně rostoucích rostlin je pro oko ideální.

 

Tento web používá soubory cookie.
Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb\r\n
Povolit vše