Kamenina versus keramika
Kamenina je keramika s podstatně vyššími užitnými vlastnostmi než běžně vyráběná keramika. Hmota je složená z více komponentů, přidává se kaolin, taviva, ostřiva, eventuálně barvící kysličníky. Kamenina se obvykle pálí nad 1200°C, snese i vyšší teploty podle druhu použitých jílů. Barva střepu po výpalu je bělavá. Kromě estetického vzhledu, výrobky z kameniny splňují všechny nároky na užitkovou hodnotu. |
![]() |
Při poklepu výrobek zvoní, což znamená, že je tvrdý a pevný jako kámen. Oceňujeme praktičnost takovýchto výrobků, zejména nádobí, které se pevností vyrovná porcelánu, ale svým typickým příjemným charakterem zútulní atmosféru posezení u stolu. Výroba kameniny je nákladnější a je proto pochopitelná i vyšší cena výrobků. Máte však zajištěnou dlouhou životnost a vysokou estetiku. Čím kvalitnější kamenina, tím lepší její užitné vlastnosti. Kvalitní kamenina je vhodná pro použití pro mikrovlnnou troubu a bez obav ji můžeme mýt v myčce na nádobí. |
V jednoduchosti je krása, toto známé heslo razíme i my. Přírodní tóny a jednoduché tvary. Originální kameninové talíře a jídelní soupravy, které upoutají na první pohled svým nerovným povrchem, a přitom dokonale hladkým, s nerovným okrajem, který v tomto případě podtrhuje kompletní vzhled talíře. Jemné přírodní tóny jako je šedá a bílá, klasická vánoční bílá a červená anebo krásná modrá, připomínající léto u moře. Jídelní servis v jedné barvě, nebo kombinace dvou či tří barev pro oživení interiéru. Kouzelná atmosféra nejen vánočního stolu! |
![](/images/photo/88s.jpg)
![](/images/photo/89s.jpg)
![](/images/photo/90s.jpg)