Doplňky z ručně kovaného železa

Hledáte do interiéru kovové prvky, unikátní a zároveň elegantní? Doplňky z ručně kovaného železa nebo solitér s patinou s nádechem vintage?

Dnešní doba nahrává výrobkům ručně dělaným. Nejen pro to, že trh je přesycen obrovským množstvím zboží, ale snad každý touží mít doma nějaký ten unikát.

Je to také tím, že u nás tradiční ruční výroba byla vždy v podstatě samozřejmostí. Jsme tvořivý národ, byli jsme a vždy budeme, bez ohledu na dobu. Pouze v době nedávno minulé, kdy u nás nebylo takřka nic k dostání a pulty obchodů zely prázdnotou, si lidé byli nuceni šít, plést, pěstovat a vyrábět spousty věcí pro svou osobní potřebu. Taky mám tu zkušenost, kdy jsem v dětství byla opletená od hlavy až k patě. Vzpomínám na dobu, kdy moje zručná maminka řekla: „škoda, že neumím ušít boty“. „To by nám tak ještě scházelo“, pomyslela jsem si tenkrát.

Ruční výroba samozřejmě není fenoménem jen u nás. Často musíme všichni někam utéct od stereotypu jakéhokoli druhu a něco vytvořit vlastníma rukama. Má to v sobě určité kouzlo, když si člověk něco sám vyrobí. A když mu není dáno, nemá trpělivost nebo prostě jen čas, hledá.

Mne ruční výroba oslovovala vždy a proto vyrábím, ale také hledám.

Fascinují mne výrobky ručně kované, originální a věčné, které se hodí jak do interiéru, tak i do zahrad, v surovém provedení, barvené nebo patinované s nádechem opotřebovanosti. Posledním hitem je dozajista ručně vyrobená dekorace ptačí klec, velký a zajímavý prvek, který můžete čímkoli doplnit.

Je to velmi zajímavý sortiment a trend dnešní doby. Pokud vsadíte na krasavce vyrobené z kovu – železa nebo třeba nerezavějící oceli, kovu s různou povrchovou úpravou, interiéry rázem dostanou novou zajímavou tvář. Doplňky a bytové dekorace zkrátka dělají domov. A to se týká bezpochyby i zahrad. Vhodně zvolená dekorace může zahradu zkrášlit a oživit. Venkovní svícny k zapíchnutí, nebo třeba speciální nádoby na květiny.

Kov může sehrát hlavní roli i v moderním interiéru, kde z pohledu designu vyhovují jednoduché tvary. Navíc klademe důraz nejen na originalitu, ale i na praktičnost a eleganci.

 

Tento web používá soubory cookie.
Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb\r\n
Povolit vše