Kamenina versus keramika

Kamenina je keramika s podstatně vyššími užitnými vlastnostmi než běžně vyráběná keramika. Hmota je složená z více komponentů, přidává se kaolin, taviva, ostřiva, eventuálně barvící kysličníky. Kamenina se obvykle pálí nad 1200°C, snese i vyšší teploty podle druhu použitých jílů. Barva střepu po výpalu je bělavá. Kromě estetického vzhledu, výrobky z kameniny splňují všechny nároky na užitkovou hodnotu.

Při poklepu výrobek zvoní, což znamená, že je tvrdý a pevný jako kámen. Oceňujeme praktičnost takovýchto výrobků, zejména nádobí, které se pevností vyrovná porcelánu, ale svým typickým příjemným charakterem zútulní atmosféru posezení u stolu. Výroba kameniny je nákladnější a je proto pochopitelná i vyšší cena výrobků. Máte však zajištěnou dlouhou životnost a vysokou estetiku. Čím kvalitnější kamenina, tím lepší její užitné vlastnosti. Kvalitní kamenina je vhodná pro použití pro mikrovlnnou troubu a bez obav ji můžeme mýt v myčce na nádobí.

V jednoduchosti je krása, toto známé heslo razíme i my. Přírodní tóny a jednoduché tvary. Originální kameninové talíře a jídelní soupravy, které upoutají na první pohled svým nerovným povrchem, a přitom dokonale hladkým, s nerovným okrajem, který v tomto případě podtrhuje kompletní vzhled talíře.

Jemné přírodní tóny jako je šedá a bílá, klasická vánoční bílá a červená anebo krásná modrá, připomínající léto u moře.

Jídelní servis v jedné barvě, nebo kombinace dvou či tří barev pro oživení interiéru. Kouzelná atmosféra nejen vánočního stolu!

 

Tento web používá soubory cookie.
Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb\r\n
Povolit vše